Over onsDe Stichting Semmy Runners van het NY Marathon team zijn:

Coen Ruseler, (25), dat ben ik. Veel leerlingen vonden de coopertest en piepjestest niks. Ik hield er van. Toen ik na mijn laatste keer, 12 minuten lang rennen op het gymveld, vertelde wat mijn afstand was, geloofde mijn voetbaltrainer me niet. “Als je dat kan, moet 400 meter sprinten onder 1 minuut geen probleem zijn”. Dat was het ook niet, al zei hij er niet bij dat ik dat moest bewijzen nadat we al een uur conditie training hadden gedaan. Daarna kon ik wel zeggen: ik loop gewoon makkelijk. Een paar studentenjaren, biertjes en kilo’s verder herhaalde ik die zin in het bijzijn van vrienden. Lachers had ik op mijn hand. Al snel ontstond de weddenschap waarin ik een halve marathon onder de 2 uur zou lopen. Amsterdam was toen mijn uitdager en ik had ongetraind nog 7 minuten over.  Nu is er geen weddenschap, al zal het lekker zijn dezelfde lijn door te kunnen zetten. Nu gaat het alleen maar om een van de gaafste sportieve uitdagingen aan te gaan en te voltooien. Gaat dat makkelijk worden? Heb ik me het snot voor mijn ogen getraind en er alles aan gedaan? Nee, dat niet. Maar ach, ik loop gewoon makkelijk.    

Carola Boermans,

Daniel Thuis,

Dannis van Vuurden, Artikel over Dannis op KWF:
https://www.kwf.nl/onderzoek/welk-onderzoek-krijgt-geld/Pages/Onderzoeker-van-de-week-Dannis-van-Vuurden.aspx?utm_source=sm-432

Desi van Dijk, 18 jaar en 3 maanden dat was de jongste deelneemster van de NYC marathon vorig jaar. Op dit moment ben ik nog 17 (!!) jaar. Op de dag van de marathon zelf ben ik net 20 dagen 18. Hoe gaaf zou het zijn als ik dit jaar de jongste deelneemster ben die de marathon kan uitlopen?! Naast het vele trainen studeer ik nog, werk ik veel, houd van een feestje en ben ik vaak met vriendinnen. Het is een strakke planning, maar ik vind het fijn om lekker bezig te zijn en ben extra gemotiveerd. Mijn doel wordt dan ook echt het uitlopen van de marathon sámen met mijn vader. Hoe gaaf is het dat ik op 18jarige leeftijd, samen met mijn vader een marathon kan lopen. Ik hoop dat ik degene moest zijn, die ervoor moest zorgen dat hij eindelijk in zijn leven een marathon kan uitlopen. Samen met papa doe ik het voor opa én voor Stichting Semmy!

Artikel over Desi op Runnerworld:
https://www.runnersworld.nl/blog/stichting-semmy-mike-desi-van-dijk/

Francien Regelink, ik ren en schrijf mezelf de wereld over en kom thuis op Girls Love 2 Run. Je mag me midden in de nacht wakker maken voor McDonald’s, marathons en marketing opdrachten. Daarnaast ben ik professioneel nieuwsmaker van beroep. Bedenker van het woord #zweetdate en dankzij mijn adhd heb ik genoeg ideeën die ik verkoop aan werelds grootste (sport & lifestyle) merken. Ik richtte in 2012 Girls Love 2 Run (Productions) op en schreef de bestseller Francien laat je tieten nog eens zien. Dit wordt alweer mijn derde New York City Marathon avontuur. En ditmaal is de wil om te finishen nog sterker aanwezig. Helemaal omdat ik het voorrecht heb om namens Stichting Semmy te laten zien wat ik mijn mars heb. 

Frank Boekema,  36 jaar. Sporten voor goede doelen heeft mij altijd aangetrokken. Voor mij een uitdaging die voor veel mensen niet zijn weggelegd. Zo heb ik in het verleden onder anderen voor KWF de Alpe d'Huzes gefietst, 24 uur gefietst voor Fight for Cancer. Sporten is een passie voor mij tot dat ik met een blessure te maken kreeg bij de Marathon van Berlijn, toen was sporten even geen optie meer… verschrikkelijk. En dan heb je het alleen over sporten, kan je na gaan als je je echt ziek bent, dan kan je veel meer niet. Toen ik hoorde om de New York marathon te gaan lopen voor stichting Semmy, dacht ik ja dat ga ik doen. Voor mij een overwinning om toch weer die marathon te gaan lopen en daarbij help ik zieke kinderen die leiden aan stamcel kanker. Een win-win zou ik zeggen. Help mij mee om zoveel mogelijk binnen te halen voor de zieke kinderen.

Hugo Kennis, Artikel over Hugo op Runnerworld: 
https://www.runnersworld.nl/blog/stichting-semmy-de-worsten-van-babel-boys/

Jasper Gottlieb28 jaar. “Als bejaarde mannen het op blote voeten kunnen dan kan ik dat toch ook makkelijk? Tuurlijk ren ik die marathon wel even." Wat heb ik me daarin vergist. Hoe meer ik train hoe meer ontzag ik voor de marathon krijg. Maar ook hoe zekerder ik weer dat ik hoe dan ook ga finishen. Desnoods kruipend en ondersteund door een oud mannetje op blote voeten. Het gaat ook niet alleen om die 42 kilometer in New York. Het gaat ook vooral om de maanden in aanloop naar 5 november met deze fantastische groep mensen voor dit bijzondere doel. Stichting Semmy.

Want het is nu al heel intens en mooi wat we met elkaar meemaken. En dan moet die marathon nog beginnen…

Artikel over Jasper op Runnerworld: 
https://www.runnersworld.nl/blog/stichting-semmy-de-worsten-van-babel-boys/

Jelle van den Berg, ik ben 35 jaar en RUN & DISQ trainer van Team #Run4Semmy4NY. De marathon lopen is iets magisch, een challenge waarbij je je lichaam en geest op de proef stelt. Na deze challenge in 2011 al te zijn aangegaan werd ik nu geïnspireerd en geënthousiasmeerd door Mike en Robbert om de New York marathon nog eens te lopen. Als voormalig lid van de KNSB schaatsselectie, heb je ervaring met jezelf fysiek en mentaal uitdagen. Maar die marathon hardlopen is echt een vak apart en daarom ook zo mooi. Het begon met een klein groepje die de passie en het gezamenlijke doel stelde, maar wat is er mooier om met onze prestatie een goed doel te steunen, daarin hebben we een hele mooie gevonden, namelijk stichting Semmy. Vechten voor een kans voor kinderen met hersenstam kanker, op dit moment kunnen ze de uitdaging niet eens aangaan om deze vreselijke ziekte te overwinnen (0% overlevingskans tot nu toe). Terwijl een uitdaging aangaan je leven echt kan verrijken. De motivatie om Stichting Semmy nog meer op de kaart te zetten is enorm. Het is super gaaf en een eer om een mooi en gemotiveerd team te mogen trainen met allemaal hetzelfde doel voor ogen en hen klaar te stomen om die finish te halen!

Joep Schats, 33 jaar. Voor zolang ik me kan herinneren loop ik al hard. Vroeger met mijn vader mee, maar als snel liep ik die voorbij. Hoe harder je loopt in het leven, hoe beter je gas terug kan nemen als je aan het hardlopen bent. Even je hoofd leegmaken en denken aan niets, blik op oneindig.
Ondanks de vele kilometers heb ik nog nooit een poging gedaan om een hele marathon te lopen. Een lange, mooie weg door de straten van het hardlopende New York. Met het mooie doel van Stichting Semmy voor ogen. Een prachtig moment om al hardlopend gas terug te nemen en met de blik op oneindig de helden van Stichting Semmy te eren. NYC, here we come!

Judith Smitik kijk ernaar uit om 5 november voor de eerste keer in mijn leven een marathon te rennen.  Het is een grote persoonlijke uitdaging en een mooie kans voor mij om aandacht te vragen voor Stichting Semmy. Vanuit mijn achtergrond als medisch bioloog en wetenschapper weet ik dat wetenschappelijk onderzoek de manier is waarop we nieuwe aanpakken kunnen vinden die het verschil maken voor kinderen met hersenstamkanker. De steun van Stichting Semmy heeft het in de afgelopen 10 jaar mogelijk gemaakt om belangrijke ontwikkelingen in het onderzoek te maken. Ik zet mij daarom juist nu in om geld te verzamelen, zodat ook de volgende stap gezet kan worden en behandelmethoden beschikbaar komen voor kinderen met hersenstamkanker.

Kim Lagé40 jaar en op dit moment aan het genieten van een sabbatical). Ondanks dat ik al een geruime tijd tegen mezelf zei dat ik iets aan sport wilde gaan doen, omdat ik al 15 á 20 jaar echt niets meer deed bleef ik toch beter in het verzinnen van redenen voor mezelf waarom ik geen tijd had dan in het daadwerkelijk actie ondernemen. En toen kwam Mike met de vraag aan Daniel of hij mee wilde doen aan de Marathon van New York. Ik merkte dat hij graag wilde, maar het toch ook spannend vond om te doen, want hij schreef zich maar niet in. Op een gegeven moment bleef ik even stilstaan bij mijn gedachten, willen sporten, mijn vader begin dit jaar verloren aan kanker. Ik vond dat het tijd werd om mezelf een schop onder mijn kont moest geven en daadwerkelijk iets te gaan doen. Mijn vader was fan van Spanje en als hij dan ooit een keer verder had willen vliegen dan was hij naar New York gegaan. Ik heb ons (Daniel en mezelf) dan ook lastminute ingeschreven en ben heel blij dat ik het heb gedaan, want ik had het niet willen missen! Hoe mooi is het om ook nog te kunnen lopen voor stichting Semmy! Het is voor mij een win win! Zelf gezonder en iets voor een ander kunnen doen. De eindstreep ga ik halen hoe pittig ik het ook vind!

Marijn Peters, 45 jaar, twee jaar geleden ben ik zelf kankervrij verklaard. Toen ik gevraagd werd om de New York Marathon te lopen voor Stichting Semmy heb ik (ondanks mijn hekel aan hardlopen) geen moment getwijfeld en direct ja gezegd. Een mooi ding om van m'n bucket te halen, dacht ik eerst nog heel naïef. Inmiddels heb ik door te gaan trainen gemerkt dat het niet zomaar iets is, die 42km. Zeker niet voor iemand die daarvoor het einde van de straat nauwelijks rennend kon halen. Ook mijn fysio heeft het me uit mijn hoofd proberen te praten omdat ik inmiddels ook al 3 hernia-operaties achter de rug heb. 

En toch ga ik het doen, 5 november sta ik aan de start van de New York Marathon! Een hele scherpe tijd zal het waarschijnlijk niet worden, maar ik ga er alles aan doen om over de finish te komen.  Voor Stichting Semmy, alle kinderen met hersenstamkanker, voor de groep waar we het samen mee doen en voor mezelf.

Marit

Marius Gottlieb, Artikel over Marius op Runnerworld: 
https://www.runnersworld.nl/blog/stichting-semmy-de-worsten-van-babel-boys/

Mark van Eeuwen,

Mike van Dijk, 49 jaar en 8 jaar in het bestuur van Stichting Semmy. Een marathon lopen is een rode draad in mijn leven geworden. Als kleine jongen bekeek ik samen met mijn vader een documentaire over de marathon. Wat geweldig, zei mij vader als je ooit in je leven in staat bent om die 42 km uit te lopen. Dat ga ik doen! Ooit zal ik een marathon lopen voor jou. Helaas is het er nog nooit van gekomen. En is helaas mijn vader in 2006 overleden. 

Wel heb ik  er al drie keer voorgestaan. Helemaal getraind en klaar voor de wedstrijd. De eerste keer NY, moeten verzetten wegens familieomstandigheden. De tweede keer, Rotterdam. Opgegeven na 27km een zweepslag. De derde keer NY.  Gecanceld door de organisatie, wegens een orkaan in  2012.  Dan nu de 4de poging, voel me topfit en super gemotiveerd met de groep. Misschien heb ik moeten wachten om hem samen te lopen met mijn dochter die dan net drie weken 18 is geworden. Hoe mooi! Samen straks over de streep, hand in hand, naar boven kijkend….. Japie deze is voor jou!!

Artikel over Mike op Runnerworld:
https://www.runnersworld.nl/blog/stichting-semmy-mike-desi-van-dijk/

Nicole BuchToen mij gevraagd werd of ik voor het goede doel de NY marathon wilde lopen, heb ik geen seconde getwijfeld en direct ja gezegd. Hardlopen is al jaren een hobby, of eigenlijk meer een uitlaatklep. ’s Ochtends gelijk na het opstaan, door weer en wind naar buiten: kop in de wind en gaan. Alles op orde in je hoofd en klaar voor de dag. Toen mijn man Menno 3 jaar geleden aan kanker overleed, ben ik er enigszins aan verslaafd geraakt. En toch is dat heel wat anders dan 42,195 km rennen. Het wordt pittig, maar voor de zieke kindjes loop ik mezelf graag stuk. Ik ben dankbaar dat ik mag bijdragen. Het collectief waarmee we in training zijn gegaan is fantastisch en de teamspirit zal ertoe bijdragen dat eenieder van ons de eindstreep gaat halen. Let’s go for it!

Artikel over Nicole op Runnerworld: 
https://www.runnersworld.nl/blog/stichting-semmy-nicole-buch/

Patrick Martens Artikel over Patrick op Runnerworld: 
https://www.runnersworld.nl/blog/stichting-semmy-patrick-martens/

Robbert Boekema

Roy Schoemaker38 jaar. Ik ben altijd wel te porren voor een uitdaging, zowel fysiek als mentaal. Als dit ook nog een positieve bijdrage oplevert, ben ik zeker erbij! Het is echt een geweldig kado om met deze groep mooie mensen te trainen. Ik zet mezelf graag in voor Stichting Semmy en loop de NY Marathon voor bredere AANdacht en bekendheid.  

en

Sander Bos

 

image

Unieke Eigenschappen


Fostered by
RUN4Semmy NY Marathon